Selecteer een pagina

Logo & huisstijl

Website

Folder & brochure

Advertentie

Nieuwsbrief

Jaarverslag

Webshop

Wie producten of diensten via zijn of haar website wil verkopen maakt gebruik van een webshop/e-commerce-oplossing. Er zijn allerlei software-partijen die een eigen webshop hebben ontwikkeld. Voorbeelden zijn Magento, Shopify of WooCommerce, maar er zijn meer aanbieders. Zelf maak ik graag gebruik van WooCommerce. WooCommerce is een (in de basis gratis) plugin die je kunt installeren binnen het WordPress CMS.
Het is een zeer veel gebruikte plugin. En niet zonder reden, want het aantal mogelijkheden hiermee is bijzonder groot.
Voor alle duidelijkheid, ik help mijn klanten met het opzetten van de webshop. Ook kan ik hulp bieden bij productfotografie, de invoer van data en het opzetten van een betaalsysteem.
De juridische en administratieve zaken zijn je eigen verantwoordelijkheid. Zie daarvoor bijvoorbeeld ook de website van de Kamer van Koophandel.

Niet alleen fysieke producten

Bij een webshop denk je in eerste instantie misschien aan de verkoop van fysieke producten. Maar dat hoeft niet. Een product kan ook een download van een bestand zijn. Een e-book, of een brochure bijvoorbeeld. Een andere mooie oplossing is het aanbieden van trainingen of workshops via je webshop.
In combinatie met een evenementenplanner kun je deze met behulp van een agenda inzichtelijk en direct afrekenbaar maken.

Follow-up

Maar dat niet alleen. Je hebt veel invloed op de mail die je klant na een bestelling ontvangt. Zet alle product- of evenementeigenschappen in de mail en bedank je klant voor de aanschaf. Voorzie je klant ook meteen van een factuur. Ook daar heb je veel vrijheid in de opmaak ervan.

Betaalwijzen

De meeste webshops voorzien standaard al in een aantal betalingsoplossingen. Ik maak voor de meeste van mijn klanten gebruik van Mollie.
Mollie is een PSP (Payment Service Provider. Zo’n provider verwerkt de betalingen tegen een zeer kleine vergoeding.
Veruit de meeste betaalmethoden zijn hierin voorzien. Denk aan iDeal of Creditcard, maar ook Klarna, Apple Pay en Paypal behoren tot de mogelijkheden.
Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag naar het overzicht op de website van Mollie zelf.

Productfotografie

Geen webshop is compleet zonder beeld. Misschien heb je al beelden? Zo ja, zijn deze rechtenvrij te gebruiken? Of heb je ze misschien zelf gemaakt?
Mocht je geen beelden hebben dan is er toch een grote kans dat ik je kan helpen. Ik heb in mijn directe netwerk diverse fotografen met hun eigen specialiteiten.

Strippenkaart